Új jelszó kérése


Air Plant Üveggömb, függeszthető, 10cm

ÚJ
Air Plant Üveggömb, függeszthető, 10cm
 • Air Plant Üveggömb, függeszthető, 10cm
 • Air Plant Üveggömb, függeszthető, 10cm
 • Air Plant Üveggömb, függeszthető, 10cm
5 000 Ft

Air Plant Üveggömb, függeszthető, 10cm

 • Air Plant - Tillandsia

  A tillandsiák az amerikai kontinensről származnak, főleg annak is a közepe tájékáról, ahol mintegy 500 különböző fajtájuk fordul elő. A tillandsiák bromélia-félék, és jellegzetességük, hogy nem eresztenek igazi gyökérzetet, hanem fákra kapaszkodva élnek. A számukra szükséges nedvességet és tápanyagokat a leveleiken keresztül szívják magukba, innen a növény angol elnevezése (Air Plant = Levegő Növény). 
  A gömbök, amiket csinálunk, az élő tillandsia növények mellett kikészített zuzmót és némi szárazvirágot is tartalmaznak, amelyekből egy kis világot alkotunk a tillandsia köré. 

  Fényigény: A tillandsiáknak jót tesz a sok fény, de általában kerülni kell a közvetlen napsütést. Minél ezüstösebb egy tillandsia levele, annál valószínűbb, hogy ellenáll a napsütésnek, de a fő szabály az, hogy erős napon a tillandsiák levélvégei megpörkölődnek, és a növény túl hamar kiszárad. 

  Hőmérséklet: Fajtától függ, de általánosságban 15-30 C közötti hőmérséklet mellett többnyire mindegyik faj jól érzi magát.

  Vízigény: A tillandsiák vízigénye nem alacsony, viszont ezek a növények nem bíznak sok mindent a véletlenre: ha vízhez jutnak, abból akár hetekre elegendő mennyiséget képesek magukban elraktározni, így az ápolásuk meglehetősen kényelmes. A legjobb, ha kéthetente egy pohárban vagy erre alkalmas edényben alaposan megfürdetjük az airplantet (30-60 percig is akár, teljesen a víz alatt) és utána kis száradás után tegyétek vissza a gömbbe.

  Tápozás: A tillandsiákat nem feltétlenül szükséges tápozni, de ha mégis, akkor nitrogényszegény folyékony táppal dolgozzunk, az ajánlott hígítás negyedét-ötödét használva. Akinek van otthon orchidea tápoldata, abból spriccelhet a tillandsiákra is egy picit időnként. Ez selősegíti a virágzást és az új sarjak fejlődését. 

  Minden a növényről: http://plantoddities.com/cgi-bin/p/awtp-custom.cgi?d=plant-oddities&page=2952

 • Cikkszám
  PP370369
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés