Új jelszó kérése


Kokedama - Cycas revoluta - M

Kokedama - Cycas revoluta - M
 • Kokedama - Cycas revoluta - M
8 500 Ft
Cycas revoluta - Japán cikász
Méret: M
 • Cycas revoluta - Japán cikász

  A cikászok a dinók idejéből maradtak velünk, és ennek megfelelően az otthonunkban előforuló kisebb-nagyobb katasztrófákat is túl tudják élni. Persze azért jobb, ha megpróbáljuk kielégíteni az igényeiket, hogy hosszam megtartsák azt a vad eleganciájukat, amik miatt szeretjük őket. 

  Fényigény: A tűző napot leszámítva szinte bárhol jól fogja érezni magát a lakásban, ahol a növényi élet számára szükséges minimális fénymennyiséget megkapja. Persze minél világosabb, annál jobb. Melegben kint is tarthatod.

  Hőmérséklet: Aránylag széles toleranciája van, de fagyban ne hagyjátok kint. Enyhe fagyot elvileg még túlél. 

  Vízigény: A cikászok nem isznak nagyon sokat, és hajlamosak a gyökér-rothadásra, ha túl sok víz van alattuk. Egy kokedamában sosem tud pangani a víz -- ami a cikászok legnagyobb ellensége --, de azért figyelj oda, hogy nagyon ritkán és nagyon rövid ideig legyen valóban lucskos a talaj alatta. Amikor fürdeted, elég csak 5-10 másodpercre benyomni a víz alá. Hűvösebb időben (mármint ha ilyen környezetben van) ritkábban öntözd. 

  Tápozás: Ha új leveleket akarsz látni, akkor nem árt időnként tápoldatozni a cikászodat. Növekedési időszakban (=nem télen) két-három hetente egy kis általános folyékony növénytáp a fürdővízbe (az ajánlott hígításnál 10-szer kisebb koncentrációban) segíteni fogja az új levelek képződését.

  Minden a növényről: http://www.gardeningknowhow.com/ornamental/trees/sago-palm/how-to-care-for-sago-palms.htm

 • Cikkszám
  PP211199
Webáruház készítés