Új jelszó kérése
2014.04.24 23:48

Kik vagyunk?

Nem kell, hogy a szomszéd nénié legyen mindig a zöldebb! A Petite Planet-nél arra vállalkozunk, hogy a városi miliőkbe visszahozzuk a természetnek egy nyersebb, eredetibb verzióját, megteremtve az otthoni kertészkedés lehetőségét szinte bármilyen lakókörnyezetben. 

Nyilván sokatoknak volt már olyan élménye, hogy időről időre meglátogattatok egy kertáruházat és ott jól bevásároltatok mindenféle növényeket abban a reményben, hogy azokat majd a lakásotokban nevelgessétek. Ám ezek a szépnek induló növények legtöbbször megmakacsolták magukat, mondván, hogy nekik folyamatosan nedves talajra, napfényre, meg ilyesmikre van szükségük, és ezek hiányában hónapokon belül elszáradtak. 

A Petite Planetnél olyan dolgokat árulunk, amik nem csak tetszenek nekünk, de kokedama formában könnyen -- a cserepes formánál lényegesen könnyebben -- nevelhetőek is. Ez elég sok utánajárást igényel: a növényeket egyedileg választjuk, és a nekik megfelelő életfeltételeket biztosító talajba ültetjük őket.

Olyan adalékokat használunk a mohagömbökben, amelyek elég sokáig képesek ellensúlyozni a tápozás hiányát, és mindezt teljesen környezetbarát módon, vegyszerek használata nélkül tesszük (mondjuk, arra nem esküdnénk meg, hogy a kokedamákba kerülő növényeket is így nevelték, mi mindenesetre amennyire csak lehet lecsökkentjük a tevékenységünk által okozott környezeti terhelést).

Mi a elsősorban a kokedamában találtuk meg azt a megoldást, ami a kényelmesebb hobbikertészeknek is biztosítja a fenntartható otthoni zöld környezet lehetőségét, egyszersmind a kortárs design igényeinek is remekül megfelel.

Nincs sehol sem fény a lakásban? Az ablakban tuti van: lógass oda egy (pár) kokedamát, szeretni fogja. Van, hogy több hétig nem nézel a növényeid felé? Hát válassz a kevésbé vízigényesekből, az valószínűleg túléli a szokásaidat (még ha a mohád meg is sértődik egy időre - de ne aggódj, feléled majd). A kokedama nekünk több, mint egy szobanövény: inkább egy objekt. Egy élő szobor, ami valóban műtárgyként működik, ha megtalálja a megfelelő helyét. 

Még a legelfoglaltabb, otthonuktól sokat távol lévő otthoni kertész-aspiránsok számára is bátran ajánljuk a Petite Planet terráriumokat, amik aztán tényleg kevesebb ápolást igényelnek bárminél, ami zöld és nem műanyag. Ha lecsukod, akkor elég évente párszor vizet adni hozzá. Ha véletlen mégis úgy hozná az élet, hogy teljesen kiszárad a terrárium; sebaj, a moha - ha újra vizet kap - szinte biztos, hogy újraéled. És nem utolsó sorban magad is kertészkedhetsz kicsit az üvegedben, ha találsz valahol egy szép mohát, vagy esetleg egy kis virágot, amit szívesen beültetnél.

Mi magunk eredetileg a víz alatt kezdtünk komolyabban foglalkozni a növényekkel (azt, ugye, nem kell locsolni), az akvakertész múltunkból táplálkozik a wabi labdák szeretete. Ezek segítségével egy egészen speciális (bár az előző kettőhöz képest azért több odafigyelést igénylő) vízi-mocsári élővilágot tehetsz az asztalodra, amit hagyhatsz szabadon burjánzani, vagy formázgathatsz kedvedre. Vállalkozó kedvűek egy kis akváriumban is tarthatják a wabi labdájukat -- az abba ültetett növények a víz alatt is megélnek -- néhány garnélával, csigával.  

Szóval, köszi hogy ide látogattál (külön köszi, ha egészen idáig elolvastad ezt a bemutatkozást) -- jó nézelődést kívánunk a boltunkban. 

 

Webáruház készítés