Új jelszó kérése


Kokedama - Sophora prostrata

Kokedama - Sophora prostrata
 • Kokedama - Sophora prostrata
10 500 Ft

Kokedama - Sophora prostrata - L

 • Sophora Prostrata - Pagoda fa

  A sophora az egyik legeslegkedvencebbik növényünk: csodálatos ágszerkezete és lego léptékű levelei egészen légies, könnyed -- és ha valakinek ehhez volna indíttatása, drótozással nagyon könnyen alakítható -- formát alkotnak. Cserébe a duci napsárga virágja egyáltalán nem illik hozzá, viszont szerencsére gyorsan elvirágzik tavasszal :) A növény Új Zélandból származik, és egyre ismertebb a növénykülönlegességeket kedvelők között. A növényhez képest súlyosnak tűnő mohalabdával nagyon szép kontrasztot alkot, amit még szeretünk benne, hogy távoltól és közelről tök más képet mutat.

  Fényigény: Lehetőleg minél világosabb helyet igényel, nem bánja a közvetlen napsütést sem, viszont félárnyékban sem érzi látványosan rosszul magát.


  Hőmérséklet: Ha nem engedjük 10 fok alá, akkor örökzöld -- a mi éghajlatunkon szabadban lombhullató (és fagyérzékeny) -- ha így tartjátok, akkor teleltessétek át a többi konténeres lombhullatóhoz hasonlóan valami hűvös de nem fagyos helyen. 


  Vízigény: Mi szeretjük nedvesen tartani, de elvileg nem árt meg neki egy kis szárazság sem. Akkor szép és üde, ha folyton van nedvesség a labdában, ha hosszasabban száraz, akkor hajlamos eldobálni a régebbi leveleit. Szóval: minimum hetente, vagy hatnaponta.


  Tápozás: Mehet -- ha lejár a 6-8 hónap, amennyi időre elég kaja van a gombócban. A tápozás jutalma sok új levél és hajtás.


  Minden a növényről: https://www.bakker.com/en-gb/p/maori-sophora-little-baby-M55717

 • Cikkszám
  PP987592
Webáruház készítés