Új jelszó kérése


Kokedama - Neoregelia - M

Kokedama - Neoregelia - M
 • Kokedama - Neoregelia - M
 • Kokedama - Neoregelia - M
 • Kokedama - Neoregelia - M
5 500 Ft
Neoregelia carolinae kokedama
Méret: M
 • Neoregelia carolinae

  A neoregelia egy bromélia féle, látványos piros hajtáscsúccsal, amiben picike lila (vagy fehér) virágok nyílnak. A broméliákra általában jellemző, hogy szeretik a párás, meleg környezetet -- a természetben a felhasznált víz legnagyobb részét a levéltövekben összegyűlő kicsapódott párából nyerik. Ebből következően a neoregelia iszonyú boldog tud lenni attól, ha viszonylag rendszeresen spriccegetik, ebben a tekintetben a moha tökéletes társa. Egyébként fürdetni nem kell gyakran, akár két hetente is elég. A hónapokon át tartó virágzása után a növény hanyatlásnak indul, de csak azért, hogy energiát átengedje az akkor előbukkanó tőhajtásoknak.

  Fényigény: félárnyékos helyet szeret, közvetlen napfény ne érje: a többletfényt hasznosítani nem tudja, viszont száradnak tőle a levelei.

  Hőmérséklet: gondolj a trópusi esőerdők klímájára: 24 fok alatt nem virágzik, tartósabb 10 fok alatti hőmérsékleten pedig feladja.

  Vízigény: A guzmania nem igényel gyakori öntözést, a kokedama földje időnként kicsit ki is száradhat, de a teljesen csontszáraz talajt azért semmilyen gyökérzet nem viseli jól. Viszont a guzmánia megőrül a páráért, egy viszonylag világos meleg füdőszoba írja le leginkább a számára idális környezetet, a mi éghajlatunkon legalábbis. Spricceld rendszeresen, lehetőleg mindig legyen egy kis víz a levéltövekben. Profik használjanak lágy vizet vagy esővizet erre a célra -- de többnyire mi is csapvizet használunk és akkor sem történik semmi baj.

  Tápozás: Nagyon visszafogottan, vagy egyáltalán ne tápozd.

  Tudj meg mindent a növényedről: http://www.houseplantsexpert.com/blushing-bromeliad.html

 • Cikkszám
  PP518675
Webáruház készítés