Új jelszó kérése


Kokedama - Murraya paniculata - L

Kokedama - Murraya paniculata - L
 • Kokedama - Murraya paniculata - L
8 500 Ft
Murraya paniculata - Narancs jázmin
Méret: L
 • Murraya paniculata - Narancs jázmin

  A narancs jázmin az új abszolút kedvencünk: csodálatos, légies örökzöld cserje, amely évente többször is virágzik. Fehér virágai rövid életűek ugyan, de elképesztő narancsvirág illatúak. Virágzás után kis narancspiros gyümölcsöket hoz, amik remekül néznek ki a sötétzöld levélzet és a hamar világosra fásodó szár mellett. Aki valami nem megszokott, de aránylag könnyen tartható növényre vágyik, annak a murraya remek választás lehet. Kora tavasszal vágd vissza, ha elkanászodna. 

  Fényigény: Világos ablak mellett van a legjobb helye. Az egészséges fejlődéshez mindenképpen világos környezet szükséges, melegben ki is tehetjük

  Hőmérséklet: 10-25 C -- trópusi cserje, ne hagyjuk nagyon fagyoskodni.

  Vízigény: Két öntözés között a kokedama akár ki is száradhat egy kicsit, nem igényel nagyon gyakori fürdetést. A túl száraz levegő viszont árthat neki. Ha a körülmények ebből a szempontból nem ideálisak, akkor nem árt időnként megspriccelni, a mohának is jót teszünk vele. 

  Tápozás: A téli időszakot leszámítva minden második fürdetéskor egy kis általános folyékony növénytáp (az ajánlott hígításnál 10-szer kisebb koncentrációban) segíti a növekedést és a virágzást.

  Minden a növényről (spoiler: Jáván még az ártó szellemeket is elijeszti, nem tudjuk a mi éghajlatunkon is képes-e erre): http://plantsarethestrangestpeople.blogspot.hu/2007/12/princess-murraya-paniculata.html

 • Cikkszám
  PP185784
Webáruház készítés