Új jelszó kérése


Kokedama - Guzmania - M

Kokedama - Guzmania - M
 • Kokedama - Guzmania - M
5 500 Ft

Guzmania Lingulata - Guzmánia
Méret: M

 • Guzmania Lingulata

  A guzmánia egy bromélia féle, látványos piros hajtáscsúccsal. A broméliákra általában jellemző, hogy szeretik a párás, meleg környezetet -- a természetben a felhasznált víz legnagyobb részét a levéltövekben összegyűlő kicsapódott párából nyerik. Ebből az következik, hogy a guzmania imádja, ha viszonylag rendszeresen spriccegetik, ebben a tekintetben a moha tökéletes társa. Egyébként fürdetni nem kell gyakran, akár két hetente is elég. A hónapokon át tartó virágzása után a növény hanyatlásnak indul, de csak azért, hogy energiát átengedje az akkor előbukkanó tőhajtásoknak. 

  Fényigény: félárnyékos helyet szeret, közvetlen napfény ne érje: a többletfényt hasznosítani nem tudja, viszont száradnak tőle a levelei. 

  Hőmérséklet: gondolj a trópusi esőerdők klímájára: 24 fok alatt nem virágzik, tartósabb 10 fok alatti hőmérsékleten pedig feladja. 

  Vízigény: A guzmania nem igényel gyakori öntözést, a kokedama földje időnként kicsit ki is száradhat, de a teljesen csontszáraz talajt azért semmilyen gyökérzet nem viseli jól. Viszont a guzmánia megőrül a páráért, egy viszonylag világos meleg füdőszoba írja le leginkább a számára idális környezetet, a mi éghajlatunkon legalábbis. Spricceld rendszeresen, lehetőleg mindig legyen egy kis víz a levéltövekben. Profik használjanak lágy vizet vagy esővizet erre a célra -- de többnyire mi is csapvizet használunk és akkor sem történik semmi baj. 

  Tápozás: Nagyon visszafogottan, vagy egyáltalán ne tápozd.

  Tudj meg mindent a növényedről: http://houseplants.about.com/od/bromeliad1/p/Guzmania.htm

   

 • Cikkszám
  PP197263
Webáruház készítés