Új jelszó kérése


Kokedama - Acer palmatum sp. - M

Kokedama - Acer palmatum sp. - M
 • Kokedama - Acer palmatum sp. - M
 • Kokedama - Acer palmatum sp. - M
 • Kokedama - Acer palmatum sp. - M
 • Kokedama - Acer palmatum sp. - M
 • Kokedama - Acer palmatum sp. - M
8 400 Ft

Acer palmatum sp. - Japán juhar fajok

Méret: M

 • Acer palmatum sp. - Japán juhar fajok több féle színben

  A japán juhar a japán kertek emblematikus növénye. Színes, évszakonként változó színezetű finom levélzete egészen káprázatos megjelenést kölcsönöz ennek a lassú növésű fának vagy bokornak. Az M-es méretkategóriában olyan növényeket kínálunk kokedamában, amelyeknek még nem fás a szára, a fejlettebb példányokat keressétek az L-es méretnél. Az acer nem akar tőlünk sokat, beéri kevesebb fénnyel is (sőt, a túl sok nap vagy a nagy meleg árt is neki) ugyanakkor különösen ebben a fiatal korban fontos, hogy folyamatosan nedvességhez tudjon jutni a földlabdájából, tehát a rendszeres öntözése fontos. Jobb időben tarthatjuk a verandán vagy bárhol, ahol szél éri: ez segíti majd az erős szár kifejlődését. A juhar nem szereti annyira a metszést, ezzel bánjatok csínján, és olvassatok utána előtte. 

  Fényigény: Félárnyékban érzi a legjobban magát, kerüld vele a tűző napot. Az első jelre (amikor a levélcsúcsok elkezdenek száradni és pöndörödni) tedd messzebb a fénytől, és pótold a nedvességet. 

  Hőmérséklet: Teleltesd át hűvös, de fagymentes helyen.

  Vízigény: A földje mindig legyen kicsit nedves, erre főleg akkor kell figyelned, ha közvetlen nap is éri a növényt. Viszont sose tocsogjon a labda, semmiképpen se tedd olyan tálba, amiben megállhat a víz (ez egyébként a többi kokedamára is igaz).

  Tápozás: A japán juhar lassan, de azért nő, és egy idő után kinőheti a labdáját. Hogy ezt a folyamatot késleltesd, inkább ne nagyon tápozd. Ha mégis, akkor elég csak tavasszal-nyáron, minden harmadik-negyedik fürdetéskor egy kis növénytáppal segíteni. 

  Minden a növényről: http://www.gardenseeker.com/shrubs/acers_maples1.htm

 • Cikkszám
  PP698471
Webáruház készítés